Nieuws

Airstrip surveys

Een tijdje geleden heb ik samen met m'n collega piloot Ryan uit Telefomin een dag 'airstrip surveys' uitgevoerd. Gesloten airstrips worden dan ge-herinspecteerd om te kijken of ze geopend kunnen worden. Hoe lang en breed is het gedeelte om te landen en op te stijgen, hoe hard/zacht is de ondergrond, staan er bomen in de weg en wat moet weg gekapt en gemaaid worden, heeft de baan een helling, hoe ziet het circuit en terrein eromheen eruit? Etc, etc.

Het is bijzonder om te landen op een plek waar MAF zo'n lange tijd niet is geweest. De mensen zijn ontzettend dankbaar en we nemen dan ook extra tijd om interactie te hebben met de lokale bevolking. Ook proberen we ze dan al meteen aan het werk te zetten (indien nodig) om bomen te kappen of het gras te maaien. Dit gaat dan gepaard met luide kreten om zichzelf op te peppen want het is behoorlijk zwaar werk om dit onder de brandende zon met alleen een bush-knife te doen! Zie het filmpje voor een impressie. Maar ze hebben het er graag voor over, want dit is hun enige 'life-line' met de bewoonde wereld.

Ook namen we 's ochtends een volle 'bible-box' mee die 's middags weer helemaal leeg terug kwam! Heel mooi en bemoedigend om te zien hoe 'hongerig' de mensen naar het Woord zijn!

Kortom, een geslaagde en waardevolle dag!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer