Nieuws

Bevalling

Pas geleden werd Piet tijdens de zondagse kerkdienst weggeroepen voor een medische evacuatie. Een hoog zwangere vrouw was al sinds gisteren aan het bevallen in het bushdorpje Eliptamin, maar de moeder was uitgeput en de bevalling zette niet door.

Piet realiseerde al snel dat de vrouw er niet goed aan toe was. Hij kreeg bijna geen contact met haar, ze kreunde alleen. Hij probeerde een zo gelijdelijk mogelijke vlucht te maken voor haar.

De vrouw moest eigenlijk naar een ziekenhuis in Kiunga, maar in Telefomin ligt het netwerk eruit. Ze kregen Kiunga niet te pakken, dus werd besloten om voor de beste optie te gaan, de kliniek in Telefomin.

Aangekomen in Telefomin werd ze in een pickup naar de kliniek gebracht. In schril contrast met de vlucht, zie de foto van de 'weg' in Telefomin.

Vanmorgen hoorden we dat de vrouw 1,5uur later was bevallen van een zoon. Ze was te vroeg begonnen met persen waardoor ze al helemaal op was. Verder waren er nog een aantal complicaties waardoor de bevalling niet doorzette. Moeder en baby waren in kritieke toestand bij aankomst. Het had niet langer moeten duren.

Het gaat nu goed met moeder en zoon!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer