Nieuws

Christmas

Hierbij een korte update van de afgelopen 4 weken. Deze weken zijn voorbij gevlogen. De eerste week waren we lekker thuis, uitrusten en genieten van de kinderen. In de tweede week kwamen Piet zijn moeder en brusjes op bezoek! Een heerlijk weerzien, en gezellige dagen.

Het weekend daarop waren we uitgenodigd door vrienden van All Nations om een paar dagen bij hen in Seaton te komen, dat ligt in Zuid-West Engeland, in de provincie Devon. We hebben genoten van de erg mooie omgeving! Het heuvelachtige landschap en natuurlijk ook de kust met zijn prachtige krijtrotsen. We hebben bijna elke dag een wandeling gemaakt. Het was heerlijk om er met elkaar zo even uit te zijn!

Voor de kerstdagen waren we weer terug op All Nations. Op Christmas Eve (de dag voor kerst) is Piet naar Cambridge geweest om het 'Festival of Nine Lessons and Carrols' bij te wonen in de Kings College Chapel. Dit evenement is erg bekend en geliefd in Engeland en wordt al sinds 1918 ieder jaar op Christmas Eve gehouden. Het zes uur in de rij wachten was het dan ook wel waard..!

Op 1e kerstdag gingen we naar het plaatselijke kerkje. Ook was het fijn om op afstand de Lunterse kerkdiensten na/mee te kunnen luisteren. Al is de kerstboodschap natuurlijk overal hetzelfde! Dit hebben we ook ervaren toen we met de anderen die nog op de school waren kerstliederen zongen die avond ervoor. Dit deden we na een Chinese maaltijd die door de studenten uit Hongkong gemaakt was. Ook hebben we nog een gezellige avond met elkaar gehad met spelletjes en goede gesprekken.

Op 29 december arriveerde familie Gijsbertsen, de zus van Marijke met haar gezin. Zij bleven t/m 2 januari. Met een heerlijke Nederlandse oliebol uitkijken op de skyline van London (All Nations ligt namelijk op een heuvel) om het vuurwerk te kunnen zien was heel gaaf. Die unieke belevenis maakt het missen van je andere familie op dat moment toch wel een beetje goed. We hadden een fijne, gezellige en goede tijd met elkaar. De kinderen konden heerlijk met elkaar spelen (alhoewel twee 2-jarige peuters niet altijd heel makkelijk zijn naar elkaar toe ;-). We hebben lekker gewandeld met elkaar en de omgeving rond All Nations nog wat meer verkend, en daarbij ook nog genoten van een echt Engels ontbijt.

Vanaf deze week begint de College weer wat tot leven te komen. Het personeel is weer aan de gang en sommige studenten zijn al begonnen aan de tweede termijn. Voor ons nog een paar dagen om ons voor te bereiden; volgende week maandag is de officiële start van termijn 2. We hebben genoten van de rustperiode en kijken er erg naar uit om weer aan de slag te gaan! Vreemd hoe ‘vakantie’ je ook een soort moe kan maken, het gewone ritme van de schoolweek is dan toch zo gek nog niet. Michaël vond deze weken ook fijn, maar we merken dat hij de mensen om zich heen wel mist. Samuël is al een hele kerel sinds hij los staat en ook wat mondiger begint te worden. Wat zullen ze opkijken bij de Nursery!

Van 21 t/m 23 januari hoop Piet even in Nederland te zijn voor het maken van 3 ATPL-examens. Vooral de laatste paar weken heeft hij veel kunnen studeren en ook momenteel is hij hier erg druk mee. Bidden jullie mee voor een positieve uitslag, en ook een goed en gezegend tweede termijn op All Nations?!

Lieve groet van ons allemaal!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer