Nieuws

De onbekende toekomst

In de afgelopen twee weken is er veel gebeurd. Onverwachts nieuws zette onze wereld op zijn kop.

Zoals u weet waren wij bezig met de aanvraag voor ons werkvisum 457 in Australië. Deze hadden wij nodig om in Arnhem Land te kunnen gaan werken voor MAF. Op 19 april j.l. verraste de Australische regering iedereen met de bekendmaking dat de eisen voor het verstrekken van een visum per direct waren verscherpt. Dit komt o.a. door het feit dat steeds meer buitenlanders werkplekken overnamen van Australiërs. Vele beroepen zijn geschrapt van de lijst, waaronder ‘Piloot’.

Intern bij MAF is er hard gezocht naar alle mogelijkheden om op de een of andere manier toch de 457 of een ander visa te kunnen krijgen voor ons. Echter op 26 april kregen we te horen dat dit echt niet mogelijk was en we dus niet naar Arnhem Land kunnen om daar onder de Aboriginals te gaan werken.

Het was een heftige tijd waarin we het nieuws hoorden en gelijk actie moesten ondernemen. Er waren al diverse voorbereidingen getroffen voor de reis naar en het werken in Arnhem Land. Zoveel als kon hebben we dingen geannuleerd en geretourneerd. Dit verliep wonderlijk positief en lukte allemaal. Daarnaast liep ons huidige visum bijna af. Het leek erop dat we snel Australië moesten verlaten, maar gelukkig vond MAF een mogelijkheid ons toeristenvisum te verlengen. Deze werd woensdag 3 mei geaccepteerd, dat was een hele opluchting.

Op dit moment is MAF op zoek naar een ander programma waar wij tijdelijk kunnen gaan werken. Want het plan om na voldoende vlieguren en ervaring naar Papoea Nieuw Guinea te gaan is nog wel hetzelfde gebleven. Wij hopen deze of volgende week meer te horen en zullen u via onze website zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Op 2 mei heeft Piet zijn Standaardisatie gehaald. Ook daar zijn we heel dankbaar voor. Het was de laatste week flink doorbijten met alle spanningen rondom de visa, maar Piet heeft bewezen ook in zulke situaties een goede piloot te zijn.

Naast dat dit voor ons nu een pittige tijd is, ervaren we ook gebedsverhoring in rust en vrede in deze onverwachtse omslag in ons leven. Waar we al die tijd naar toe hadden geleefd en ons op voorbereid, lijkt voor niets te zijn. Maar dat is niet waar. We hebben een leerzame en waardevolle tijd gehad. Zowel in het vliegen als persoonlijk. Maar bovenal, ook deze tijd was onderdeel van Gods plan. We mogen ervan overtuigd zijn dat dit nieuws geen verrassing was voor God. Op momenten dat onzekerheid en twijfel ons aanvallen bidden we of de Heere ons oog op Hem gericht wil houden. Ook bidden we of de jongens weinig last zullen hebben van alle spanning en onrust. Dat de Heere ons de kracht en moed blijft geven in het aanpassen aan de situatie en in het voorbereiden voor het nieuwe land/programma.

Lieve groet,

Piet, Marijke, Michaël en Samuël Muilwijk

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer