Nieuws

Eerste weken Bijbelschool

Hier eindelijk een berichtje van ons vanuit Engeland. Maandag de 21ste zijn we gearriveerd op All Nations Christian College. Daarvoor eerst nog een heerlijke rustige week vakantie gehad in België. We hebben met z'n viertjes erg genoten!

De eerste week stond in het teken van informatie, introductie(lessen) en kennismaking. Erg intensief kunnen we wel zeggen. Zoveel nieuwe indrukken en contacten die je opdoet. En daarnaast komt ook nog de taalbarrière om de hoek kijken. Aan het eind van de dag ervaar je dat het erg vermoeiend is om steeds bezig te zijn met alle dingen te vertalen, maar we beginnen al meer en meer in het Engels te 'denken' i.p.v. steeds te vertalen!.

De jongens moesten de eerste paar dagen best wel wennen. Vooral het slapen en eten ging wat minder dan anders. Maar gelukkig zijn ze al beter gesetteld en genieten ze hier enorm.

Vooral Michaël, als hij eenmaal tussen de mensen is, is hij niet meer te houden. Hij gaat naar iedereen toe, maakt contact met iedereen en krijgt alle aandacht. Hij heeft al z'n favoriete speelmaatje gevonden (een hele vriendelijke Duitse jongen, Paul) waarmee hij na de diner in de gemeenschappelijke eetzaal gaat rennen, dansen en gek doen. Michaël begint iedere keer weer te glunderen als hij hem ziet, en andersom ook. Ook als er een gezamenlijke worship is, gaat hij graag ook op het podium staan naast de muziekband of de spreker.. Hij begint steeds meer Engelse woordjes over te nemen, zoals good morning, hello, goodbye, good night, o dear en good boy! Gelukkig zijn er nog meer kinderen, o.a. uit Nederland, Denemarken, Engeland, Amerika, waarmee hij lekker kan spelen.

Ook in de nursery (kinder-crèche in de school) gaat het erg goed! Samuël is lekker ontspannen. Hij houdt er erg van om op schoot tegen je aan te zitten. En ook hij heeft geluk, want er bevinden zich veel 'babysitters' tussen de studenten (en ook docenten).

Ook wij beginnen lekker onze draai te vinden. We hebben een prachtige klas met mensen uit verschillende nationaliteiten en culturen en het is erg interessant en wonderlijk om te horen wat ieders achtergrond, levensweg en motivatie is. Ook de docenten die we hebben zijn echt geweldig! Zo enthousiast en ze leven en leren zo vanuit hun relatie met God en ook de ervaring die ze hebben met missionair werk. Ontzettend motiverend en stimulerend!

Wat we ook zo bijzonder vinden is het leven als community. We beseffen dat het een unieke en wonderlijke ervaring is om met zoveel verschillende nationaliteiten en culturen samen te zijn en bijvoorbeeld samen gebedsmomenten te hebben. Allemaal mensen met hetzelfde doel op het oog: het dienen van de naaste, het evangelie uitdragen wereldwijd, en bovenal het dienen van God.

We zijn nu twee weken bezig met het lesprogramma. We hebben Module 1 van de course bijna afgerond: 'Who am I (in mission)?’. We gaan vanaf morgen starten met de volgende Module ‘The Bible and Mission’.

We willen graag met jullie de Heere danken voor alles wat Hij al gegeven heeft zoals hierboven beschreven en de Heere vragen om hulp in het volgen van de Engelse lessen, maar ook dat het goed mag gaan met de jongens op de nursery. En dat God in ons werkt en deze lessen gebruikt tot nut voor nu al, maar ook voor de uitzending later.

Een lieve groet van Piet, Marijke, Michaël en Samuël

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer