Nieuws

Evacuatie (COVID-19)

Gisteren zijn we als gezin vanuit PNG naar Australië geëvacueerd. Dit om diverse redenen, vooral vanwege medisch risico voor onze jongste.

Het was echt last-minute, er kon nog net de laatst mogelijke vlucht naar Australië geboekt worden. Australië deed die dag om 9 uur 's avonds de grenzen dicht voor alle non-residents.

Het was een lange en spannende dag. De vlucht van Mount Hagen naar Port Moresby was gecanceld. We konden met een vlucht later mee, die daarna weer 2 keer werd vertraagd met in totaal 1,5 uur. Gelukkig bleef het vliegtuig van Port Moresby naar Cairns op ons wachten (drie kwartier!) omdat dit echt de laatste mogelijkheid was om Australië binnen te komen. We kwamen aan om 20:00 en om 21:00 ging de grens dicht. Allemaal mensen in 'maanpakken' stonden ons op te wachten, heel veel formulieren w.b. gezondheid moeten invullen en gelukkig was het visum goed (een grote groep mensen voor ons werd geweigerd).

De komende twee weken zitten we verplicht in zelf-isolatie en dat betekent letterlijk binnen in huis blijven. Andere mensen van MAF hier in Cairns doen boodschappen etc voor ons. Marijke gaat gewoon verder met homeschooling. Vanmiddag bracht iemand speelgoed voor Joël. Hoe en wat na die twee weken weten we nog niet. In ieder geval zijn we nu blij en dankbaar dat we hier zijn en voor alle hulp die we krijgen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer