Nieuws

IFR en nachtvliegen

Vorige week een geweldig mooie en tegelijk afsluitende vliegtrip richting de Alpen gemaakt. Deze was nodig voor m'n ervaringsuren syllabus waarvoor ik nog een heel aantal uren moest maken om IFR- en nacht ervaring op te doen.

Woensdagochtend nadat de mist opgetrokken was konden we vertrekken vanaf Teuge en de eerste bestemming was Strassbourg in Frankrijk. Na 3 uur vliegen kwamen we aan en konden we een mooie ILS approach door de wolken heen maken. De twee vrienden Koos en Egbert die ook mee waren zorgden voor de ground-operations zoals vervoer en overnachtingen regelen. Naast dat ze het geweldig deden als co-piloot!

Donderdag stond de vlucht naar de Zwitserse Alpen gepland en na een prachtige vlucht met mooie uit- en vergezichten kwamen we na ruim 2 uur vliegen aan in Sion. Toen we de vallei invlogen voelden we een sterke downdraft, en dan komen de lessen Valley Flying van MATC weer goed van pas: aan welke kant van de vallei en bergen vlieg je rekening houdend met de val- en stijgwinden.

Vrijdagochtend konden we al vroeg vertrekken naar Innsbruck (Oostenrijk), en dat was nodig ook want dit werd een lange vlucht. Vanwege de hoge bergen konden we niet rechtstreeks IFR over de bergen heen vliegen, want dan zit je met zuurstofgebrek. Dus zijn we aan de voet van de noordelijke Alpen, tegen Zuid-Duitsland aan, richting Oostenrijk gevlogen. Na ruim 3 uur vliegen konden we de Localiser DME approach op Innsbruck inzetten. Dit vliegveld staat bekend om zijn moeilijke en ingewikkelde (missed) approach en departure procedures. Dit vanwege de hoge en steile bergen aan weerskanten van het vliegveld, waarvoor dan ook minimum climb gradients vereist zijn (dit geldt overigens ook voor Sion). Als je hier voor het eerst IFR landt moet je wel voldoende zicht hebben en onder de bewolking blijven. Maar dit speelde geen enkele rol deze dag, want het was een stralende zonnige dag met een prachtige blauwe lucht. Wel kregen we via de ATIS al mee dat er light tot moderate 'windshear' (windvlagen, veroorzaakt door de bergen) aanwezig was op de final approach. Dit zorgde dan ook voor een erg turbulente approach, maar tegelijk ook wel een van de mooiste die ik meegemaakt heb.

Na een aantal uur gerust te hebben, begonnen we ons klaar te maken voor de nachtvlucht naar Münster Osnabrück (Duitsland). Een tocht van 3,5 uur met een beetje wind mee. Geweldig vond ik het om dit weer te doen en deze heel andere dimensie te ervaren! Na m'n night-rating was het er namelijk niet meer van gekomen. De volgende ochtend vertrokken we weer op tijd naar Teuge en na een uurtje vliegen kwamen we weer aan op ons vertrek- en eindpunt: Teuge.

Dit was ook meteen voorlopig m'n laatste landing in Nederland. De opleiding is afgerond! :-) Alle opleidingen, trainingen, ervaringsuren, examens etc. zitten erop. Dus was het afscheid nemen van Teuge en vliegschool MATC. Ik ben erg dankbaar voor de tijd die ik hier heb doorgebracht en voor alles wat me geleerd is d.m.v. opleidingen, training en ervaring opdoen. MATC en instructeurs: nogmaals BEDANKT voor alles en het ga jullie goed!

Foto's

Bekijk de foto's van de schitterende tocht!

naar fotoalbum

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer