Nieuws

Kerkbouw Ankem

Vandaag waren we in het dorp Ankem uitgenodigd, op 30 minuten lopen van ons huis in Telefomin. De gemeenschap daar heeft de afgelopen 8 jaar een nieuwe kerk gebouwd en vandaag hadden ze de toewijding, zodat ze morgen, op de eerste kerstdag, de eerste kerkdienst in het nieuwe gebouw kunnen houden!

In de afgelopen 8 jaar heeft MAF bouwmaterialen en andere benodigdheden ingevlogen om Ankem Village te helpen met het bouwproject. De bouw van een groot gebouw als deze kerk kost om verschillende redenen heel veel tijd; het hout moet worden gevonden, gefreesd en naar binnen gelopen vanuit het omliggende bossen, samen met grind dat vanuit de plaatselijke rivier naar binnen wordt gelopen. Er moet geld worden ingezameld om chartervluchten te kunnen betalen om materialen aan te brengen zoals dakijzer, glas voor de ramen, beton, spijkers en de nieuwe plastic stoelen (die pas gisteren zijn aangekomen!). De kerk heeft steun gekregen van het plaatselijke parlementslid en anderen om geld in te zamelen.

Dan het bouwen zelf, er zijn geen bouwbedrijven in Telefomin, of werkende graafmachines, de gemeenschap heeft de hele kerk zelf gebouwd, met de hand, met slechts een handvol elektrisch gereedschap.

We kregen te horen dat het timmerwerk voor het hele gebouw (dat plaats biedt aan ongeveer 200) werd gedaan door 4 lokale mannen, van wie geen van allen een formele timmeropleiding heeft gehad, God zegende hun handen voor het werk, en het is een prachtig gebouw!

Al het MAF-personeel was uitgenodigd om deel te nemen aan de inwijding en we kregen bloemenkettingen en zelfs Bilums (lokaal gemaakte tassen) om de gelegenheid te vieren. Het lokale parlementslid vloog over voor de inwijding en de gemeenschap slachtte o.a. 13 varkens zodat ze een feestmaal voor iedereen konden hebben! Er waren toespraken, muziek, bloemen, decoraties en zoveel vreugde over de voltooiing van dit nieuwe huis van God.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer