Nieuws

Leven in Mareeba

Graag willen we jullie iets meer vertellen en laten zien over ons leven hier in Mareeba (Australië). We zijn hier voor drie maanden om ons verder voor te bereiden om daarna (half mei) naar Arnhemland te verhuizen en daar onder de Aboriginals te mogen gaan werken.

Als gezin zijn we aardig gesetteld. De jongens hebben het naar hun zin en zijn vrolijk. Een dagje waarop het wat minder gaat hoort daar helemaal bij. Maar een dagje toegeven, een goede nachtrust, gebed en genieten van de goede dingen helpen om vol goede moed de nieuwe dag te beginnen! We zijn dankbaar dat Piet, Marijke en Samuël in de afgelopen tijd hun verjaardagen mochten vieren.

Een globaal overzicht van onze week. Piet gaat alle werkdagen om 07:15 naar het MAF flight training center op het vliegveld en komt rond 16:30-17:00 weer thuis. Door de week, als Marijke geen vaste afspraken heeft, ziet een dag er meestal als volgt uit. Na het ontbijt gaan de jongens spelen en doet Marijke wat klussen in huis. Na de koffie een knutselwerkje met Michaël. Na de lunch en middagdutje even buiten spelen. Michaël op zijn fietsje en Samuël (inmiddels weer zonder gips) op zijn loopautootje, of lekker in het zwembadje. Soms ook nog even de auto in voor een boodschap totdat Piet thuiskomt.

Op dinsdagochtend heeft Marijke een gebedsochtend met MAF vrouwen. We beginnen met een soort meditatie. Daarna gaan we bidden, we bidden voor MAF algemeen, voor specifieke dingen die spelen, wereldwijd. Er is ook ruimte om gebedspunten vanuit persoonlijk leven te delen en daarna bidden we voor elkaar. Het is een heel bijzonder en enorm waardevol moment in de week.

Op woensdagmorgen is er Mainly Music in de kerk voor peuters. Dat vinden de jongens helemaal leuk!

Op vrijdagmiddag gaan we als moeders of naar een park met een speeltuintje, of naar een zwembad hier vlakbij. Het is een heel simpel bad, zonder glijbaantjes enzo, maar ze vinden het geweldig.

De zaterdag is voor het gezin. We gaan dan bijv met elkaar boodschappen doen, naar de markt, naar Cairns of gewoon een stukje rijden om wat van de omgeving te zien. Vorige week zijn we naar een park geweest waar ze krokodillen, slangen en een heel aantal andere Australische dieren hebben. Naast dat we deze dieren konden bewonderen werd er ook heel veel uitleg gegeven over hoe er mee om te gaan en wat wel en niet te doen. Een soort veiligheidsinstructie.

Op zondagochtend gaan we om 09:15 naar de kerk vlakbij. In de komende nieuwsbrief hebben we daar iets meer over geschreven. Na de kerkdienst drinken we nog even koffie en dan naar huis. ’s Avonds proberen we de jongens vroeg op bed te hebben, want om half 7 kunnen we live meeluisteren met onze gemeente in Lunteren.

Piet heeft zijn CPL-conversie afgerond en heeft nu een Australisch CPL-brevet. De training daarvoor mocht voorspoedig gaan, en het examen (ruim 3,5 uur vliegen!) is vorige week behaald. Het moest vanwege het slechte weer wel in ‘tweeën’ geknipt worden, maar de examinator was gelukkig flexibel. Misschien komt dat omdat het een oud MAF-piloot is. Bekijk hier de foto's van het vliegen.

Inmiddels zijn we ook bezig met de aanvraag voor onze werkvisa. Het is gemiddeld 5-8 weken wachten voordat het visa er daadwerkelijk is. We hopen en bidden dat dit vlot mag gaan want dan pas kunnen we daadwerkelijk voor MAF gaan vliegen in Arnhemland.

Afgelopen week hebben we de oriëntatieweek van MAF I gehad in Cairns. De dagen waren lang en intensief, maar we hebben erg veel geleerd. Informatieve onderwerpen over MAF en zending zelf, maar ook onderwerpen zoals lijden, vervolging, relatie met God, invloed en verzoeking van de duivel, securitytraining, etc. Voor de kinderen werd gelukkig gezorgd door andere MAF-vrouwen die voor iedere dag een programma hadden samengesteld. De jongens hebben erg genoten!


Afgelopen week is ook de oostkust van Australië getroffen door cycloon Debbie. Het ‘oog’ van de cycloon heeft ons op zo’n 250 km ten zuiden gepasseerd, we zaten net boven de rand. Gelukkig hebben we er hier in Cairns eigenlijk niets van gemerkt, wel waaide het die dagen aanzienlijk harder dan normaal. Maar waar de cycloon (met windsnelheden van 260 km per uur!) zelf overheen gegaan is, is wel heel veel materiële schade aangebracht. Momenteel zijn er erg veel overstromingen en heeft dit al drie mensenleven gekost en ook zijn er mensen nog vermist.

Deze week is de standaardisatie begonnen en dit zal 5 weken gaan duren. Dit is echt een specifieke training om je helemaal klaar te stomen om als MAF-piloot te kunnen gaan opereren. Niet alleen het vliegtechnisch gezien, maar ook als het gaat om regels, procedures, hoe om te gaan met je passagiers, noodsituaties, etc. etc.

Piet zal daarna op 13 mei met de auto en alle spullen naar Arnhemland gaan rijden, een tocht van ruim 3.000 km over 7 dagen. Marijke en de jongens zullen een aantal dagen later met het vliegtuig gaan zodat we tegelijk (19 mei b.l.e.w.) arriveren in Gove om daar onze tijdelijke intrek te gaan nemen op de hoofdbasis van MAF. Hier krijgen we nog meer training en voorbereiding (gebied, landingstrips en ook de cultuur gaan leren kennen) om solo te mogen gaan vliegen in Arnhemland. Waar we daarna geplaatst gaan worden is op dit moment nog niet bekend omdat er meerdere gezinnen tegelijk met ons naar Arnhemland gaan. Ze zijn nu bezig om goed te kijken waar iedereen het beste ‘past’.

We willen graag met jullie

  • danken voor Gods zorg en voorzienigheid in deze afgelopen maand en voor de goede oriëntatieweek
  • danken voor de voorspoedige conversie van Piet zijn brevet en bidden of de aanvraag van het werkvisum voorspoedig mag gaan.
  • bidden voor een goede en voorspoedige standaardisatie*danken voor Gods bescherming en bidden voor de mensen die getroffen zijn door de cycloon
  • danken dat Piet, Marijke en Samuël afgelopen tijd hun verjaardagen mochten vieren
  • danken dat het gips van Samuël z’n beentje af is en hij weer vrolijk rond kan lopen en het water in mag

Lieve groet! de Muilwijkjes

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer