Nieuws

Medivac

In twee dagen kreeg Piet twee oproepen voor een medische evacuatie. Beide keren betrof het een klein jongetje. Als je ze zo hulpeloos, in pijn ziet liggen dan raakt dat je extra diep.

Het ene jongetje lag op een brancard, het zag er niet goed uit. Hij reageerde en bewoog niet meer, alleen maar zacht gekreun. Niemand wist precies wat er aan de hand was. Ze hadden hem zo gevonden nadat hij hout was gaan sprokkelen in het bos.

Twee dagen later hoorde ik dat hij Malaria had wat naar zijn hersenen was overgeslagen. Gelukkig konden ze dit in het ziekenhuis achterhalen en hem de juiste behandeling geven. Hij was inmiddels weer wat aanspreekbaar. We hopen en bidden dat hij snel mag opknappen en geen hersenbeschadiging zal overhouden. Hoewel dit helaas wel vaak het geval is.

Malaria komt hier nog veel voor en is een ziekte waar velen aan sterven. Vooral kinderen. Mensen hebben niet de juiste middelen om zich tegen Malaria te beschermen. In de afgelopen weken heeft MAF honderden mosquito netten naar afgelegen dorpjes gevlogen. Zie foto’s in een eerder gedeeld facebookbericht.

De volgende dag kwam er weer een oproep voor een evacuatie. Nu een jongetje met een gebroken bovenbeen die uit een bushdorp moest worden opgehaald. Toen ik arriveerde lag hij op een kunstig, handgemaakte brancard (zie foto). Het was een kereltje van ongeveer 5 jaar en had zo een pijn. Had ik maar een straaljager..

Het was een hele uitdaging om zijn gordel om te doen, elke kleine beweging zorgde voor nieuwe tranen. 30 minuten later landden we in Kiunga waar hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Bidden jullie mee voor deze kereltjes en Gods zegen over het prachtige en noodzakelijke werk wat MAF wereldwijd mag doen?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer