Nieuws

Mooi nieuws!

Er is weer veel gebeurd de afgelopen tijd en we hebben mooi nieuws te melden.

Verwachting

Eind oktober verwachten we onze derde spruit! We zijn hier erg blij, dankbaar en verwonderd over. Michaël begrijpt het al goed dat hij een broertje of zusje krijgt. Hij vindt het alleen wel heel lang duren!

Cursus

Begin maart hadden we een tweeweekse Taal&Cultuur cursus van MAF. Piet kreeg na een paar dagen een hele dikke knie, een bacteriële infectie. Samuël kreeg antibiotica voor een oorontsteking. Samen met nog een paar moeilijke dingen maakte het deze tijd wel pittig.

De cursus was ontzettend leerzaam. We kregen taallessen voor meer woordenschat en enkele basiszinnen voor een kort gesprek. Vooral de uitspraak is een lastige. Bijvoorbeeld twee woorden die hetzelfde zijn, maar de manier waarop je een letter uitspreekt geeft een totaal andere betekenis aan het woord. Gelukkig levert het in de praktijk ook vaak een lach op en dat geeft ook een connectie

In de tweede week van de cursus hoorden we dat er bij ons thuis was ingebroken. Gelukkig niet ín het huis, hoewel ze dat wel geprobeerd hebben. Wat we aantroffen was erger dan verwacht. Veel expres kapot gemaakt en zelfs de autoruit ingegooid. Dat was voor ons een moeilijk moment.

We kregen wel steun van onze Aboriginal familie. De politie heeft een groep van 11/12 kinderen opgepakt. Alle kinderen tussen de 9-11 jaar, te jong, de politie kon niets anders doen dan hun namen op schrijven.

We hebben gepraat met een oudste van de Aboriginal community. Het was een heel goed gesprek, ze was heel begripvol en duidelijk betrokken. Ook sprak ze uit hoe moeilijk de situatie is binnen de Aboriginals. Maar hoe oud ze ook was, het was duidelijk dat ze nog steeds een vechtlust in zich had! Zij zou met de families gaan praten. Ze benadrukte wel dat het voor ons nu heel belangrijk was hoe wij ermee omgingen. Want dat is iets waar de Aboriginals naar kijken! Maar ook voor ons persoonlijk. Ze wees ons erop hoe God door moeilijke tijden je dingen leert om sterker te worden.

Leven op Elcho

We hebben sinds een tijd weer op het kerkplein gestaan met verkoop van Bijbels en boeken. We verkochten er nu ook tweedehands kleding bij en daar waren de mensen heel blij mee! Sindsdien zijn er al verschillende mensen ook weer aan de deur geweest voor een Bijbel of een leesbril.

Tijdens de ochtenden op de playgroup proberen we onze nieuwe talenkennis uit en de vrouwen reageren heel positief. Ze willen ons graag meer leren en waarderen het duidelijk. Marijke merkt dat ze echt een plekje krijgt tussen deze vrouwen. Iets om heel zuinig op te zijn.

Tenslotte

In de afgelopen weken is er al wat gesproken en nagedacht over ons traject richting Papoea Nieuw Guinea. Piet hoopt deze maand al de minimum vereiste vlieguren en ervaring voor PNG te hebben.

We hopen eind oktober de baby hier in Arnhemland te krijgen en hoe de weg er daarna uit gaat zien weten we nog niet precies.

Bidden jullie mee voor de Aboriginal community. Dat de rust mag terug keren op Elcho Island. Dat volwassen zullen gaan optreden en handhaving vanuit de gemeenschap zelf zal komen. Dat meer mensen tot geloof mogen komen. Dat wens je ieder boven alles toe en zal ook een positief effect hebben op de gemeenschap.

We danken met elkaar dat we Gods voorziening en hulp duidelijk mochten ervaren in de moeilijke momenten. We bidden of het goed mag blijven gaan met ons ongeboren kindje.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer