Nieuws

Open dag Bijbelschool

Open dag Bijbelschool Engeland – Zaterdag 1 mei kozen we 09.30 uur het luchtruim vanaf Teuge. Martine Muilwijk en Esther Theunissen zijn onze (support)reisgenoten voor deze trip.

Via een tussenstop op Calais kwamen we om 14.30 uur aan in Stapleford, London. Een landing op een smalle, hobbelige grasbaan met een forse zijwind was voor onze piloot Piet een hele uitdaging! Het was een prachtige vlucht, mooi om de vierkante landschappen van Nederland, het beboste Frankrijk en het glooiende landschap van Engeland te zien vanuit de lucht! Het weer was prachtig, we konden veel zien en er was weinig turbulentie.

Zaterdag t/m maandag verbleven we in een guesthouse in London. Zaterdagavond zijn we London in gegaan en zagen we de welbekende Towerbridge, prachtig verlicht in het donker! Op zondag maakten we een dienst mee in de Westminister Abbey. Een bijzondere ervaring in deze enorme Kathedraal met het echte Engelse jongenskoor.

Maandagmorgen om 10.30 uur arriveerden we bij de Bijbelschool All Nations. Wat een prachtige groene, wijdse omgeving, maar ook het gebouw was indrukwekkend! Na een hartelijk ontvangst kregen we informatie over de school, opleiding en twee interessante lessen. Het ging over vaardigheden die je nodig hebt/belangrijk zijn om vanuit een christelijke houding naar anderen te kijken en met hen om te gaan. God liefhebben, jezelf kennen, weten dat God je vergeeft en daar vanuit anderen met een openheid en tolerantie ontvangen. Dit vanuit het voorbeeld wat Jezus ons gaf toen hij in contact kwam met de Samaritaanse vrouw. Als eerste werd zij geaccepteerd, niet veroordeeld. Doordat zij zich welkom voelde kreeg ze kans Zijn liefde voor haar te zien en zag ze haar zonden in. Tijdens de tweede les werd dit toegepast op het leven als zendeling. De docente begon met een voorbeeld van de aap en de vis. De aap zag een vis zwemmen in de branding. De vis deed dit om eten te vinden. Maar de aap dacht dat de vis in nood was en waagde zijn leven op een overhangende tak om de vis uit het water te halen. Hij legde de vis op het droge, zag dat deze nog even moest wennen aan het feit dat hij gered was, maar lag als snel stil en lag heerlijk te rusten in de zon. Een les over onze intenties om anderen te helpen. Beide hele waardevolle lessen!

Samen met de studenten hadden we een heerlijke lunch buiten. Onder de blauwe lucht op zo een klein stukje grond met zoveel nationaliteiten en allemaal iets gemeen hebben is echt heel speciaal! Het is zo goed om eens buiten je eigen wereldje te kijken en te beseffen dat er zoveel meer is. Zoveel meer nood, werk te doen. God is zo groot, genadig en machtig. Hij is overal.

’s Middags kregen we een rondleiding. Heel gaaf om ook het gebouw te zien waar Samuël en Michaël naar toe zullen gaan als wij les hebben. We merkten al wel dat de regels w.b. privacy en veiligheid in Engeland een stuk strenger zijn. Voor we binnen mochten komen werden eerst de werkjes en informatie van kinderen weggelegd, ook mocht er absoluut geen foto gemaakt worden. Ze hebben voor de jonge peuters al een soort lesprogramma waarin bepaalde vaardigheden staan die ze kunnen leren en hoe. Elk kind heeft zijn eigen boekje waarin alles bijgehouden word, hoever ze zijn, wat ze kunnen enz. De regelgeving van Engeland had in ieder geval geen invloed op de juf zelf, zij was echt super lief en aardig! Het was voor ons echt heel fijn en een hele geruststelling om dit allemaal te zien en te horen.

Na de rondleiding volgde een persoonlijk gesprek met een docent. Wij hadden het gesprek met Richard. Een hele aardige, vriendelijke en open man. Tijdens onze opleiding zullen we veel met hem te maken krijgen, omdat hij een soort mentor is van deze opleiding. Het gesprek sloten we af met gebed. Bijzonder om met iemand die je nog maar net hebt ontmoet, vertrouwelijk deze dag, onze toekomst, deze school en al deze mensen in Gods Handen te leggen. Wat een bijzondere dag.

Van maandag op dinsdag bleven we overnachten op de school. Op dinsdag bleek dat wij vanwege het weer niet konden vertrekken met het vliegtuig, dat was een tegenvaller. Gelukkig konden we na goed overleg nog een nacht op de school blijven slapen, ook met de jongens ging het goed en in Harskamp zagen opa en oma Muilwijk die extra dag wel zitten. We gingen ‘s middags naar Cambridge. Wat een prachtige plaats! Waar je ook loopt, na elke bocht zie je wel een kerk, universiteit, park en andere uitbundige gebouwen.

Helaas konden we ook woensdag niet vertrekken. We overwogen een lijnvlucht voor Marijke en Martine, maar de tickets waren erg duur. Met de jongens ging het goed en als we onze kamer zelf schoon zouden maken konden we nog een nacht blijven. We zijn die dag naar een enorm, indrukwekkend overdekt winkelcentrum geweest, Westfield in Stratford. Piet voelde hier niet zo heel veel voor, dus is weer Londen in gegaan om de St. Paul Cathedral te gaan bezichtigen en nog een Evensong bij te wonen.

Gelukkig was het weer donderdag wel goed om te vliegen. Al was het puzzelen voor Piet, want iets eerder of later vertrekken dan 10.30 uur kon niet i.v.m. het weer in Nederland. Alleen die tijd zou precies kunnen.

Dankbaar kwamen we 15.30, NL tijd, weer veilig en wel aan op Teuge. Heerlijk was het om een uurtje later de jongens weer te zien en te knuffelen!

Dankbaar voor Gods bewarende hand voor ons allemaal en de zorg voor de jongens kijken we terug op deze paar geweldig mooie, indrukwekkende en verrijkende dagen die in het teken stonden van de kennismaking met de Bijbelschool. De openheid, het vertrouwen en het samen dienen (God en onze naaste) tekent deze school en de sfeer. We kijken uit naar september!

Foto's

Bekijk de foto's van de trip naar de Bijbelschool!

naar fotoalbum

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer