Nieuws

Sollicitatie bij MAF

Sinds de tijd dat we elkaar hebben leren kennen, groeit ook steeds meer het verlangen om samen zendings- en ontwikkelingswerk te mogen gaan doen. Mensen helpen die niet in onze welvaart leven en een klein schakeltje in Gods grote Koninkrijk zijn. Dit o.a. door middel van het daadwerkelijk hulp bieden aan mensen die dat zo hard nodig hebben. Niet op eigen initiatief en eigen kracht, maar afhankelijk van Hem.

Afgelopen anderhalf jaar bevonden we ons in het selectietraject. Een spannende tijd met veel stappen die genomen moesten worden. Piet moest een medische keuring, psychometrische keuring en zijn privébrevet (PPL) halen. Ook kregen we beiden een psychologische keuring als onderdeel van de sollicitatie. De Heere heeft met elke stap de weg bevestigd die we gaan mogen. Na deze intensieve selectieperiode van ruim anderhalf jaar, kunnen wij dankbaar meedelen dat we 25 augustus jl. door Mission Aviation Fellowship (MAF) Nederland zijn geselecteerd als pilotenechtpaar.

Waarom MAF?

MAF is de grootste non-profit vliegtuigmaatschappij. Met ruim 130 vliegtuigen in meer dan 30 van de armste landen, vliegt MAF voor meer dan 1000 (hulp)organisaties en kerken. MAF maakt met haar vliegtuigen mensen in geïsoleerde gebieden bereikbaar voor hulp. Al meer dan 65 jaar zijn de MAF vliegtuigen een uitkomst voor mensen in nood. MAF vliegt o.a. voor Flying Docters, Verenigde Naties (VN), Rode Kruis, Dorcas, Tear, Unicef. De vliegtuigen van MAF zijn geschikt voor het zware werk, ze kunnen landen op korte landingsbanen en zijn voor verschillende doelen in te zetten.

Vanwege Piet zijn passie voor vliegen en het zojuist beschreven verlangen om zendingswerk te mogen gaan doen, kwam al snel MAF op ons pad. In eerste instantie hebben we dit toen nog niet zo bewust ervaren. We mochten meewerken aan diverse acties voor MAF en kwamen in contact met mensen van MAF. Nu zien we dat dit Gods besturing was.

Vervolgtraject

Piet zal zich verder kwalificeren voor MAF-piloot. Momenteel is hij bezig met het studeren van de ATPL theorie (Air Transport Pilot Licence). Dit is een hele pittige studie waar gemiddeld 18 maanden voor staat. Voor Piet staat deze studie in 11 maanden gepland. Hij heeft een planning gemaakt met leerdoelen en we hopen dat hij wijsheid en doorzettingsvermogen krijgt om deze studie te halen. Verder moet hij 350 vlieg(ervarings) uren maken en praktijklessen volgen. De uren teller stat nu op bijna 100 uur, o.a. dankzij veel mee-vliegers! In 2015 hoopt hij zijn commerciële brevet (CPL) te behalen. Vóór de verwachte uitzending staat er in 2016 nog een speciale training voor ‘bushpilot’ gepland, dit heet standaardisatie en is een training van 6 weken in Australië.

In september 2015 hopen we als gezin voor ongeveer 9 maanden naar een bijbel- en zendingsschool in Engeland te gaan. We zijn ons nog aan het oriënteren welke bijbelschool het beste bij ons past, ook als gezin. De verwachting is dan dat we, wanneer alles voorspoedig verloopt, eind 2016 gereed zijn om uitgezonden te worden.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer