Nieuws

Update vanuit Australië

We zijn nog steeds in Cairns (Australië). We kijken uit om weer terug te gaan naar PNG, naar ons huis/compound en vrienden. Naar het vervolg van Piets training en het uitgecheckt worden om solo te vliegen. Maar op dit moment zitten we hier en het leven voor ons en onze kinderen gaat door. Daarom proberen we ons te richten op het hier en nu en het voor ieder zo nuttig en goed mogelijk te maken.

Vorige week vrijdag hadden Michaël en Samuël hun laatste les van dit schooljaar! Sinds deze week hebben we, zoals Michaël het noemde 'zomaar vakantie'. Omdat we geen Nederlandse boekjes mee hebben genomen, hebben ze nu allebei een eReader om het lezen bij te houden deze maanden.

Ook zijn de jongens eerder dan gepland begonnen met het leren spelen van een muziekinstrument. De muzieklessen van groep 3 en 4 van de wereldschool zijn niet echt heel leuk, dus hebben we besloten deze te skippen en onze eigen invulling er aan te geven! Samuël wilde altijd al viool leren spelen en Michaël koos voor de gitaar. Omdat we in Australië zijn hadden we de mogelijkheid om nu de instrumenten en lesboeken aan te schaffen. En ook de tijd om de les te geven! Piet geeft Michaël les en Marijke geeft Samuël les.

Verder zijn sinds vorig weekend een aantal dingen hier versoepeld. Iets waar we al dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het appartement waar we in wonen is klein, op de eerste verdieping en buiten kunnen de jongens niet echt vrij spelen vanwege auto’s. We pakken soms ons avondeten in en gaan dan naar een park om te picknicken. De jongens mogen weer in het speeltoestel spelen en soms lopen we daarna nog even over de boulevard. Behalve Joël, die rent terwijl hij tegen iedereen 'hai' roept! Piet neemt de jongens af en toe mee naar de rivier om te gaan vissen, daar genieten ze erg van. Ook is het zwembad hier weer open, al is het inmiddels best fris. Maar dat maakt de jongens niks uit.

Verder zijn we regelmatig in de tuin te vinden van het motel waar we nu verblijven. Of we doen een verfklus. Zo helpen we de beheerders hier en zijn we zelf ook lekker buiten bezig en nuttig. Ook kan Piet gelukkig op afstand projecten doen voor MAF PNG en is hij bezig met het studeren voor een theorie-examen (Instrument Rating).

Het is eerlijk gezegd best moeilijk om je beperkt te voelen in het dienen terwijl je dit zo graag wilt doen. Maar we mogen op God blijven vertrouwen, Hij wist dit van te voren en heeft alles in Zijn Hand. Beschikbaar zijn voor Hem betekent soms ook dat we moeten wachten en verlangend uitzien, hoe lastig dat ook kan zijn! Dan mogen we gereed zijn wanneer de opdracht komt/verder gaat.

Tot zover onze update.

We danken en bidden met jullie

  • Voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van ons allemaal.
  • Of we snel terug kunnen naar PNG als de situatie veilig genoeg is.
  • Voor ons team in PNG, voor hun veiligheid en gezondheid, en wijsheid en kracht voor het management.
  • Voor de vluchten die MAF inmiddels weer heeft mogen doen in PNG. Er is veel nood in de geïsoleerde gebieden die van MAF afhankelijk zijn. MAF vliegt nu vooral veel voorraden voor de ziekenhuizen.
  • Voor MAF wereldwijd, voor het MAF programma in Papua-Indonesia en de familie van de pilote Joyce Linn die vorige week overleed tijdens een vliegtuigcrash.
  • Voor Gods voorzienigheid en trouw die nooit veranderd!

Piet, Marijke, Michaël, Samuël en Joël

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer