Nieuws

Update vanuit Nederland

Het is alweer even geleden dat we weer een nieuwsbericht met update over ons reilen en zeilen hebben geplaatst. Niet dat de tijd heeft stil gestaan, zeker niet. Maar stiekem wordt je zo meegenomen in het toch voor ons weer zo drukke Nederlandse leven, uiteraard beperkt door de Corona omstandigheden, dat het er gewoon even niet van gekomen is. Hoogste tijd dus voor een korte update.

Met ons als gezin gaat het gelukkig goed. We staan met een been in Nederland en met een been in PNG. We hebben regelmatig contacten met ons MAF PNG team. Als piloot blijft Piet betrokken bij het pilotenteam in PNG als het gaat om trainen, bijscholing en examens maken om zo ‘current' te blijven. En natuurlijk om zo snel mogelijk het vliegen weer op te kunnen pakken zodra we terug hopen te komen. Een aantal weken geleden heeft Piet op afstand mee kunnen doen met de jaarlijkse MAF PNG ‘pilots meeting’. Het waren drie nachtdiensten vanwege het tijdsverschil. Toch fijn dat dit zo kon!

Ondanks de onzekerheid, het gevoel van ontheemd zijn en het missen van alles in PNG, zijn we dankbaar. Voor een huis hier in Nederland, voor de school van de kinderen, dat ze hun zwemdiploma kunnen halen en dankbaar voor al de mensen om ons heen. Dankbaar voor begrip en een bemoedigend woord of gebaar. En ook dankbaar dat MAF voor invulling heeft kunnen zorgen voor Piet zodat hij ook in Nederland werkzaamheden voor MAF kan blijven doen.

Zo heeft Piet in de afgelopen maanden werkzaamheden verricht voor het IT-bedrijf dat namens MAF International ‘Wingman’ ontwikkelt. Wingman is het softwareprogramma dat MAF wereldwijd gebruikt voor het inplannen en afhandelen van alle vluchten, financiën, etc. Als piloot met ervaring in PNG heeft hij het systeem getest en feedback geven. Onderdeel daarvan was het opzetten en simuleren van diverse en voor PNG realistische scenario's. Ook heeft hij tussendoor verschillende opleidingen gevolgd op de vliegschool om zich verder te professionaliseren. Dit is op eigen initiatief en kosten gedaan.

Vorige week is Piet begonnen met het eerste gedeelte van de vlieginstructeur opleiding bij MATC, de vliegschool van MAF in Teuge. Dit bestaat uit het doen van voorstudie voornamelijk d.m.v. een heel aantal E-learnings met bijbehorende opdrachten. Op 5 januari begint de groundschool en het praktische gedeelte bestaande uit briefings geven, vliegen en instructie geven vanuit de rechter cockpitstoel. Eind februari hoopt hij dit afgerond te hebben en voor zijn examen geslaagd te zijn. Dat zou betekenen dat we DV in de eerste week van maart weer terug kunnen naar PNG. Ook deze training betekent voor Piet een goede professionele ontwikkeling en een belangrijke manier om hem een nog betere piloot te maken. Vanuit MAF is gevraagd of hij deze opleiding wil volgen en wordt dan ook door MAF bekostigd.

Van MAF PNG hebben we al te horen gekregen dat er zodra we weer aankomen in PNG, een MAF instructeur beschikbaar is om Piet fulltime verder te trainen om hem zo uit te kunnen checken zodat hij solo mag gaan vliegen in PNG.

We hebben begrepen dat het m.b.t. Corona erg rustig is in PNG. Er zijn amper nog besmettingen, laat staan uitbraken. Veel restricties zijn opgeheven. We zien onze MAF-collega’s weer verspreid terugkeren. Zo zullen er in januari weer een aantal gezinnen uit Europa terugkeren en in maart staan wij dus op de planning, samen met nog enkele anderen. We zijn hier erg dankbaar voor en des te meer reden om uit te zien om weer terug te keren naar ‘huis’.

Inmiddels is het kerstvakantie. De jongens waren teleurgesteld en er werd door hen aan tafel gebeden of de school snel weer mocht beginnen! Ze hebben het duidelijk naar hun zin op school. Het gaat gelukkig ook heel goed! Het is fijn om te zien hoe deze extra tijd zo ook een zegen mag zijn voor hen, een prachtige ervaring met een verrijking op meerdere gebieden in hun ontwikkeling. Ook Joël gaat twee dagdelen naar de peuterspeelzaal. Al is de drempel van het lokaal soms nog wat hoog, de Peuterspeelzaal is echt precies wat voor hem. Als we het plein op komen roept hij kinderen bij hun naam. Vriendjes van onze jongens, of kinderen die hij kent van overblijven. Hij geniet zo erg van sociale contacten.

We vinden het jammer dat we niet zoveel mensen kunnen ontmoeten dan we zouden willen. Ook missen we het geven van presentaties om zo iets te kunnen vertellen en te laten zien over ons leven en werk in PNG. Voor de geïnteresseerden verwijzen we daarom graag naar onze film over PNG op de pagina met video's.

Tenslotte blijven we hoop en verwachting (Advent) putten uit waar de laatste nieuwsbrief ook mee afgesloten hebben: “Voor je gevoel lijkt soms alles stil te staan, maar God gaat door met Zijn werk, daar zijn we dankbaar voor. Want het gaat om Gods plan en Zijn Koninkrijk en Hij gaat door in Papoea-Nieuw-Guinea, én in Nederland.”

Alvast hele goede Adventsdagen en een Gezegend Kerstfeest toegewenst!

Een lieve groet van Piet, Marijke, Michaël, Samuël en Joël Muilwijk

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer