Nieuws

Vliegen in PNG

Een fotoverslag van het vliegen deze week, zowel in de bergen als in de laaglanden. Wat geniet ik steeds weer van de uitzichten en wat is PNG toch een mooi en nog grotendeels ongerept land! Regenwoud, valleien, rivieren, watervallen, moeras, een gedoofde vulkaan (Mount Bosavi) wisselen elkaar af. Bovenal geweldig dat we de bewoners van dit land van hulp mogen voorzien door middel van MAF's vliegdiensten!

Zo hebben we o.a. een medisch team naar een bush-dorpje gebracht en na een aantal dagen weer opgehaald. We noemen dit ook wel een 'Medical Patrol'. Een andere dag hebben we een 'ziekenronde' gedaan, oftewel zieke mensen uit verschillende bush-dorpjes opgehaald en naar het ziekenhuis in Kompiam gebracht. Ook vlogen we studenten, kerkwerkers en zendelingen van A naar B, en brachten we voedsel, medicijnen en andere eerste levensbehoeften naar de van de buitenwereld afgezonderde dorpjes.

Het weer was vaak behoorlijk uitdagend omdat we nu middenin het regenseizoen zitten. Zo hebben we voor een nacht ergens anders geslapen omdat we moesten uitwijken voor het weer. De bewolking en regen-/onweersbuien zaten ons in de weg tussen de bergen op weg terug naar de hoofdbasis (Mount Hagen). Gelukkig konden we de volgende ochtend het programma weer vervolgen. Op vrijdag aan het einde van de middag konden we tussen de buien door maar net landen in Mount Hagen en de week afsluiten. Tijd voor een welverdiend weekend!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang de nieuwsbrief per e-mail!

Lees meer